Мусаката е едно от най-обичаните ястия у нас! А с кисело мляко „Йоанна“ вкусът ѝ става още по-богат и автентичен.
Необходими продукти
1 глава лук
1 морков (по желание)
500 г кайма (смес)
1 кг картофи
2 домата или 200 мл доматено пюре
2 с.л. олио
Сол, черен пипер, червен пипер, чубрица на вкус
- За заливката:
2 яйца
400 г кисело мляко „Йоанна“
2 с.л. брашно
Щипка сол
Начин на приготвяне
- В загрято олио запържете лука и моркова, добавете каймата и разбъркайте до готовност.
- Прибавете доматите и подправките, оставете да покъкри 5 минути.
- В тавичка сложете нарязаните на кубчета картофи, залейте със сместа и разбъркайте. Долейте малко вода и печете на 180°C за около 40 минути.
- Смесете продуктите за заливката и разпределете върху запечената мусака. Върнете във фурната за още 15 минути, докато стане златиста.
Сервирайте с допълнително кисело мляко „Йоанна“ – защото класиката няма нужда от компромиси!